Zanda Takløft

HMS I FOKUS

Som håndverker er man eksponert for mange potensielt skadelige mekaniske og fysiske arbeidsmiljøfaktorer. Særlig belastende er eksponering for repeterende hånd-arm-bevegelser, arbeid på huk eller på kne, arbeid med hender over skulderhøyde og tunge løft. Arbeid i omgivelser med skiftende klima er også stor belastning. Sykefravær hos menn i bygg- og anleggsbransjen ligger 1,5 % over det generelle sykefraværet i alle bransjer.

KOSTBART FRAVÆR
Ikke bare er sykdom og belastningsskader et problem for håndverkeren, men også for arbeidsgiveren, som får økte kostnader og kan ha vanskeligheter med å levere til avtalt tid. I følge en undersøkelse som SINTEF har gjort for NHO, koster hver ansatt som er borte fra jobben i gjennomsnitt 1900 pr. sykedag.

TUNGE LØFT BØR UNNGÅS
Arbeidstilsynet anbefaler ikke løft som tilsammen overstiger 6000 kg. pr. dag for en arbeidstaker i stående eller gående arbeid. Enkeltløft på mer enn 25 kg. anbefales ikke. I sittende stilling bør ikke løft overstige 3000 kg. pr. dag.

ZANDA TAKLØFT FOR GOD HMS
Monier har tatt HMS på alvor og tilbyr levering av Zanda takstein direkte på taklektene med den unike Zanda-klypen. Zanda kommer i forpakninger på 4 stein, som gir en vekt på ca. 17 kg. pr. pakke. Dette sikrer god HMS for takleggeren.

Zanda-pakkene ligger trygt på lektene dersom man ikke har mulighet til å legge taket samme dag.

ZANDA - NORGES MEST SOLGTE TAKSTEIN
Zanda er Norges sterkeste takstein og er lagt på flere enn 500 000 norske hus. Den unike profilen sørger for enorm styrke og et klassisk, vakkert utseende. Zanda er produsert i betong – et naturlig og meget holdbart materiale. Den har 30 års garanti på frostbestandighet styrke og tetthet. Zanda kommer i en rekke farger og overflater med ulike egenskaper.