Tips om takrenovering

Kloke huseiere tenker på taket først. Selvfølgelig ønsker vi at du skal velge en vakker takstein som passer til akkurat ditt hus. Takstein i tegl eller betong er det mest varige du kan ha på taket og alltid en god investering. Takstein i betong har en forventet levetid på mer enn 50 år – taktegl mer enn 75 år!

Før takrenovering
Etter takrenovering - med KDN tegltakstein

Renovere platetak
Et tak med takstein holder betydelig lenger enn tak i metall og vil aldri ruste. Taket puster og faren for kondensdanning blir mindre, spesielt om du velger et diffusjonsåpent undertak. Verdien på huset øker med takstein og en veldig positiv effekt er at takstein ikke bråker i hardt regnvær eller ved væromslag. Det blir heller ikke like varmt om sommeren. En vanlig oppfatning er at takstein er for tungt på taket. De fleste tak tåler takstein, sjekk stempel på takstolene om du er usikker. Tyngden er også en fordel, da det gjør at huset setter seg og resulterer i mindre knirking i huset. Takstein tåler dessuten godt at du går på dem – noe som kan være et problem med platetak.

Renovere shingeltak
Shingel ble ofte benyttet som standard på hus fra 70- og 80-tallet. Disse takene har begrenset levetid og mange av disse er derfor modne for nytt taktekke. De aller fleste av disse takene kan renoveres med takstein. Sjekk stempel på takstolene om du er i tvil. Shingel som fremdeles er i orden kan også fungere som et fullverdig undertak for å legge takstein. Takstein i tegl- eller betong høyner både utseende og verdien på huset ditt og isolerer fra støy utenfra.

Renovere tak med gammel takstein
Med ny takstein beholdes husets stil og karakter. Med en nyere takstein som kanskje er litt finere og mer eksklusiv øker verdien på huset enda mer! Samtidig er det trygt med et nytt tak som oppfyller alle krav og normer som et moderne hus stiller. Se på undertaket når du skifter takstein. Bør det skiftes, og er det tilstrekkelig ventilasjon i huset. Det kan lønne seg å velge et undertak som slipper ut fukt innenfra, men som samtidig holder tett for fukt som kommer utenfra – på samme måte som moderne sportsklær. Les mer om de pustende undertakene i Divoroll-serien her.

Alle takrenoveringer har sine fordeler
Et nytt tak øker verdien på huset ditt. Det er en lønnsom investering med mange fordeler, både sikkerhetsmessige, økonomiske og estetiske. Men følelsen av å ha et helt nytt, vakkert og velfungerende tak over hodet er kanskje det beste.

Vi setter deg i kontakt med en dyktig taklegger
Monier har et nettverk av takleggere som har spesialisert seg på tak fra Monier. De kommer gjerne på gratis befaring til deg og gir deg et uforpliktende tilbud på din takrenovering. Tilbudet betinger at vi har en taklegger innenfor 50 kilometer fra deg. Bestill en takbefaring her.