Tegl eller betong?

Hva skal jeg velge?

Takstein i tegl eller betong er de naturlige og opprinnelige takmaterialene, og noe av det sterkeste og mest varige du kan velge til taket ditt. Monier har 30 års garanti på alle betongtakstein og teknisk tegltakstein, selvom levetiden er forventet å vare mye lenger.

Et tak tekket med betongtakstein har en forventet levetid på 50 år eller lengre. Det er kun tegl som slår betong på varighet, hverken plater eller shingel kan sammelignes med takstein i naturlige materialer. Tegl har en forventet levetid på 75 år eller lengre.

I tillegg til å være holdbart har det en rekke andre fordeler, som at den tåler gange, gjør at huset setter seg, isolerer mot støy, og ikke minst er vakkert. Takstein i betong er et rimelig og  meget godt valg, takstein i tegl er en investering for fremtiden.

HVA PASSER FOR MEG?
Et nytt tak er en lønnsom investering. Taket er husets femte, og viktigste fasade. Når man skal vurdere hva som passer best på sitt hus, må man ta i betraktning hva slags hustype man har, eventuelle hensyn til nabolaget, takkonstruksjon og selvfølgelig personlig smak.

TOPOGRAFI - EN VIKTIG FAKTOR
Topografi er også en viktig faktor ved valg av takstein. Dersom det er mye løvtrær rundt huset ditt bør du velge en takstein med glatt overflate slik at mosen ikke så lett får feste. Betongtaksteinen Zanda Protector gir god beskyttelse mot mose, men ønsker du en takstein hvor mosen ikke fester seg i det hele tatt bør du velge glasert tegltakstein. Glasuren er ugjennomtrengelig og gir ikke mosen mulighet til å feste seg. Monier tilbyr flere typer glasert tegl, deriblant klassikeren KDN, produsert i Holland i over 100 år.

TRADISJONSRIKT HUS?
Monier tilbyr tegltakstein som passer på tradisjonsrike hus og historiske bygninger. Hva er vel vakrere enn en naturlig tegltakstein som bare styrker sin skjønnhet og sjel gjennom årenes løp?

SANSEN FOR DET MODERNE?
Flat takstein er i vinden som aldri før. Flat takstein gir huset et stramt og stilrent utseende. Passer meget godt på moderne hus i funkis-stil, men kan også være  et spennende alternativ på et mer tradisjonelt hus. Monier tilbyr den prisbelønnede betongtaksteinen, Zanda Minster og den flate tegltaksteinen Turmalin i flere ulike farger og overflater.

BUDSJETT?
Ønsker du en takstein som er god, men rimelig, velger du en tradisjonell betongtakstein med behandlet eller ubehandlet overflate. Zanda Elegant og Zanda Vestland er eksempler på dette.

EN GOD INVESTERING
Undersøkelser viser at taket er noe av det som gir deg mest verdiøkning på huset. Hver krone du investerer i taket ditt øker husets verdi.