Kongen av Tak kommer fra Haugalandet

For 5. året på rad har MONIER arrangert en takleggerkonkurranse for alle medlemmer av MONIERs Partner Club. Partner Club er et samarbeid mellom MONIER og utførende takleggere, skapt for å gjøre kvalitetsmessige takrenoveringer mer tilgjengelig for huseiere som trenger et nytt tak.

Å legge tak er et håndverk som krever både nøyaktighet og kunnskap. For å delta sender takleggeren inn bilder og beskrivelse av prosessen av sitt beste prosjekt.

En jury bestående av personer med kunnskap innenfor arkitektur og taklegging vil vurdere takene og kåre "King of Roofs" utfra følgende kriterier:

  • Estetisk utseende og tekniske løsninger
  • Bruk av tilbehør og spesialstein
  • Profesjonelt håndverk
  • Bruk av MONIERs takprodukter

og vinneren er..

Årets vinner er selskapet Haugaland Tak, beliggende sentralt i Haugesund.  Selskapet ble opprettet i 2003 og er i dag 9 ansatte. De har spesialisert seg på taklegging, men tilbyr også snekkertjenester. Daglig leder er Colin Syvertsen. Deres arbeidsområde er hovedsakelig i Haugaland-området som omfatter Haugesund og omliggende kommuner. 

KDN Glassert Kullsvart
med spesialstein og taksikring

Litt om prosjektet

Haugland Tak viser med dette prosjektet på et privathus fra Karmøy hvor flott et tak kan bli med utstrakt bruk av spesialstein og originaltilbehør. På det gamle taket lå 7 år gamle betongtakstein som fortsatt var i god stand. Denne steinen benyttet huseier på et annet tak.

Takskiftet ble altså utført av estetiske grunner og det er lagt vekt på stil og eleganse hele veien på det nye taket. Taket ble renovert med KDN Glassert Kullsvart tegltakstein fra MONIER. KDN spesialstein er benyttet i form av mønestein, gavlstein og utluftingsstein. Det gir en flott helhet på taket når det blir benyttet produkter som er designet for å passe perfekt sammen.

et tak er mer enn bare takstein

Et tak må ha nødvendig innfesting, tetting, ventilasjon og ikke minst sikring. Eksempelvis er huseier ansvarlig for at taket er trygt både for feieren og de som beveger seg under taket. Haugaland Tak har benyttet nødvendig produkter fra MONIER for å sikre alt dette.

I takomleggingsperioden benyttet også Haugaland Tak stillas rundt hele huset for sikkerhet for takleggerne. Taket ble ferdigstilt vinteren 2012.

Huseier var meget fornøyd med med sitt nye tak

MONIER gratulerer Haugaland Tak med prisen og et flott utført arbeid!

Etter - med KDN Glassert Kullsvart fra Monier
Før - med 7 år gammel betongtakstein

____________________________________________________________________________________________