Monier og Icopal fusjonerer

Tidligere i år ble Braas Monier Building Group kjøpt opp av Standard Industries som også er eiere av Icopal. Verdens største og mest kompetente aktør av løsninger til tak og tette bygg er nå samlet i BMI Group (Braas Monier Icopal). Daglig leder for BMI i Norge vil bli Håkan Magnusson – nåværende daglig leder av Icopal i Norge. 

En betydelig aktør med stor bredde

Monier og Icopal er store og viktige aktører i det norske byggevaremarkedet. Sammen er vi en gigant som omsetter for over 1,1 milliarder i det norske markedet. Det danner et godt utgangspunkt for å møte kundenes ønsker om større og mer komplette leverandører. Vi skal være den foretrukne samarbeidspartneren og alltid tilby løsningene-/gi rådene som sikrer det beste og tryggeste resultatet over tid. Vi er vårt bransjeansvar bevisst, og har en offensiv tilnærming til våre kunders stadig mer konstruktive forventninger.

Kun positive forandringer

På kort sikt er det lite som endrer seg. Vi vil fortsatt være Icopal og Monier, og alle tidligere avtaler og forpliktelser gjelder fortsatt. Den positive endringen starter internt der vi skal jobbe tettere sammen for å skape løsninger, systemer og synergier som gjør det enklere og bedre å være kunde på tvers av selskapene. Viktige føringer er smarte løsninger for digitalisering, bærekraft og urbanisering, slik at det blir lettere for byggenæringen å møte morgendagens behov.

Våre virksomheter inngår i BMI Region Nord som består av nordiske land og UK. Regionen vil ledes av Regional President Alfons Horn, en merittert leder med 18 års erfaring fra byggevaredistribusjon i Europa.

“Med basis i den solide erfaringen i våre team og våre merkers styrke, vil vår kombinerte virksomhet kunne betjene våre kunder bedre. BMI knytter sammen våre aktiviteter innen flate tak og skråtak. Vi vil lansere nye tjenester, produkter og kompetanse i taksegmentet slik at våre kunder og entreprenører kan levere helt nye løsninger til privatboliger og næringsbygg» sier Alfons Horn i sin første uttalelse.