KDN Kullsvart - flottere enn noensinne!

KDN Glasert Kullsvart

Den stilsikre klassikeren KDN Glasert Kullsvart har nå blitt enda flottere. Mangan blandes i leiren, noe som resulterer i en mørk brun kropp.

Den store fordelen med mørkere kropp på taksteinen er penere kuttflater og synligheten av håndteringsmerker blir mindre.  Tidligere måtte man lakkere kuttflatene for å unngå sjenerende fargeavvik  i gradrenner etc. Dette slipper man med nye KDN Glasert Kullsvart.

KDN Glasert Kullsvart på tak

KDN Glasert er Norges mest solgte tegltakstein og noe av det mest eksklusive du kan ha på taket. Den har vært på markedet i mer enn 100 år og produseres i Tegelen i Holland. Med glasert KDN har du et tak som er like vakkert og mosefritt i generasjoner fremover. Forventet levetid er 75 år eller mer.

 

HVA ER MANGAN?
Mangan er et grunnstoff, mye brukt i jern og stålproduksjon på grunn av sine egenskaper som legeringsmateriale. Manganforbindelser har vært i bruk siden prehistorisk tid. Maling med mangandioksid kan spores 17 000 år tilbake i tid. Egypterne og romerne benyttet manganforbindelser i glassfremstilling, enten for å fjerne eller for å tilsette farge i glasset. Mangan forekommer i jernmalmen som ble brukt av spartanerne, og det har vært spekulasjoner om den enestående hardheten i våpenstålet deres kom av at de uforvarende hadde laget jern-manganlegeringer.

Mangan i leirblandingen resulterer i en mørk brun kropp

MANGAN I TAKSTEIN
Når mangan-blandingen brennes sammen med leire får taksteinen en dyp brun farge. Glasuren legges på før taksteinen brennes på nytt på over 1000°C. Resultatet blir meget sterkt og holdbart.

KDN Tegltakstein leveres i flere ulike farger og overflater. Les mer om KDN her.