Nyheter

Tidligere i år ble Braas Monier Building Group kjøpt opp av Standard Industries som også er eiere av Icopal. Verdens største og mest kompetente aktør av løsninger til tak og tette bygg er nå samlet i BMI Group (Braas Monier Icopal). Daglig leder for BMI i Norge vil bli Håkan Magnusson – nåværende daglig leder av Icopal i Norge. 

En betydelig aktør med stor bredde

Monier og Icopal er store og viktige aktører i det norske byggevaremarkedet. Sammen er vi en gigant som omsetter for over 1,1 milliarder i det norske markedet. Det danner et godt utgangspunkt for å møte kundenes ønsker om større og mer komplette leverandører. Vi skal være den foretrukne samarbeidspartneren og alltid tilby løsningene-/gi rådene som sikrer det beste og tryggeste resultatet over tid. Vi er vårt bransjeansvar bevisst, og har en offensiv tilnærming til våre kunders stadig mer konstruktive forventninger.

Kun positive forandringer

På kort sikt er det lite som endrer seg. Vi vil fortsatt være Icopal og Monier, og alle tidligere avtaler og forpliktelser gjelder fortsatt. Den positive endringen starter internt der vi skal jobbe tettere sammen for å skape løsninger, systemer og synergier som gjør det enklere og bedre å være kunde på tvers av selskapene. Viktige føringer er smarte løsninger for digitalisering, bærekraft og urbanisering, slik at det blir lettere for byggenæringen å møte morgendagens behov.

Våre virksomheter inngår i BMI Region Nord som består av nordiske land og UK. Regionen vil ledes av Regional President Alfons Horn, en merittert leder med 18 års erfaring fra byggevaredistribusjon i Europa.

“Med basis i den solide erfaringen i våre team og våre merkers styrke, vil vår kombinerte virksomhet kunne betjene våre kunder bedre. BMI knytter sammen våre aktiviteter innen flate tak og skråtak. Vi vil lansere nye tjenester, produkter og kompetanse i taksegmentet slik at våre kunder og entreprenører kan levere helt nye løsninger til privatboliger og næringsbygg» sier Alfons Horn i sin første uttalelse.    

_______________________________________________________________________________________

 

MONIER LANSERER NORGES RÅESTE TAKSTEIN!

Siden produksjonen av Zanda startet i Norge i 1978 har vi produsert og solgt mer enn 750 millioner Zanda-stein, nok til å dekke over 500 000 norske hus. Det er Norges sterkeste og mest solgte takstein gjennom tidene. Nå lanserer vi den RÅESTE Zanda takstein noengang - nemlig Zanda Arktis!

RÅSTERK, VAKKER, HOLDBAR

Zanda Arktis tåler det meste - norsk vær og vind og til og med børning med motorsykkel! Monier har revolusjonert metoden for å lage ru takstein - kvarts og fargepigment blir støpt inn i taksteinen, før den igjen blir forseglet med maling. Dette resulterer i en enorm holdbarhet på overflaten.

Zanda Arktis har gjennomgått tøffe tester ved vårt tekniske utviklingssenter i Tyskland. Vi har også testet Zanda Arktis enorme styrke på en utradisjonell og spektakulær måte. Se videoen, husk lyd!

Fordeler med Zanda Arktis

  • Bevarer sitt vakre utseende lenger enn noen annen betongtakstein
  • Harmonerer med norske byggetradisjoner
  • Norges sterkeste takstein
  • 30 års garanti på frostbestandighet, styrke og tetthet.

     

Zanda Arktis leveres med et komplett taksystem i fargene:Antikk Rød, Antikk Grå, Rød, Svart, Teglrød og Grå.

TEKNISK INFORMASJON

Lengde:420 mm
Bredde:332 mm
Lekteavstand:310 - 370 mm
Dekkebredde:300 mm
Vekt ca.:4,5 kg/stk, 43 kg/m2
Antall pr. m2:9,0 - 10,75 stk/m2
Minste takvinkel:15º
Zanda Arktis Rød
Zanda Arktis Rød
Zanda Arktis Svart
Zanda Arktis Svart
Zanda Arktis Teglrød
Zanda Arktis Teglrød
Zanda Arktis Teglrød
Zanda Arktis Teglrød
Zanda Arktis Antikk Grå
Zanda Arktis Antikk Grå
Zanda Arktis Antikk Rød
Zanda Arktis Antikk Rød

_______________________________________________________________________________________

 

TIPS OM TAKRENOVERING

Kloke huseiere tenker på taket først. Selvfølgelig ønsker vi at du skal velge en vakker takstein som passer til akkurat ditt hus. Takstein i tegl eller betong er det mest varige du kan ha på taket og alltid en god investering. Takstein i betong har en forventet levetid på mer enn 50 år – taktegl mer enn 75 år!

Før takrenovering
Etter takrenovering - med KDN tegltakstein

Renovere platetak
Et tak med takstein holder betydelig lenger enn tak i metall og vil aldri ruste. Taket puster og faren for kondensdanning blir mindre, spesielt om du velger et diffusjonsåpent undertak. Verdien på huset øker med takstein og en veldig positiv effekt er at takstein ikke bråker i hardt regnvær eller ved væromslag. Det blir heller ikke like varmt om sommeren. En vanlig oppfatning er at takstein er for tungt på taket. De fleste tak tåler takstein, sjekk stempel på takstolene om du er usikker. Tyngden er også en fordel, da det gjør at huset setter seg og resulterer i mindre knirking i huset. Takstein tåler dessuten godt at du går på dem – noe som kan være et problem med platetak.

Renovere shingeltak
Shingel ble ofte benyttet som standard på hus fra 70- og 80-tallet. Disse takene har begrenset levetid og mange av disse er derfor modne for nytt taktekke. De aller fleste av disse takene kan renoveres med takstein. Sjekk stempel på takstolene om du er i tvil. Shingel som fremdeles er i orden kan også fungere som et fullverdig undertak for å legge takstein. Takstein i tegl- eller betong høyner både utseende og verdien på huset ditt og isolerer fra støy utenfra.

Renovere tak med gammel takstein
Med ny takstein beholdes husets stil og karakter. Med en nyere takstein som kanskje er litt finere og mer eksklusiv øker verdien på huset enda mer! Samtidig er det trygt med et nytt tak som oppfyller alle krav og normer som et moderne hus stiller. Se på undertaket når du skifter takstein. Bør det skiftes, og er det tilstrekkelig ventilasjon i huset. Det kan lønne seg å velge et undertak som slipper ut fukt innenfra, men som samtidig holder tett for fukt som kommer utenfra – på samme måte som moderne sportsklær. Les mer om de pustende undertakene i Divoroll-serien her.

Alle takrenoveringer har sine fordeler
Et nytt tak øker verdien på huset ditt. Det er en lønnsom investering med mange fordeler, både sikkerhetsmessige, økonomiske og estetiske. Men følelsen av å ha et helt nytt, vakkert og velfungerende tak over hodet er kanskje det beste.

Vi setter deg i kontakt med en dyktig taklegger
Monier har et nettverk av takleggere som har spesialisert seg på tak fra Monier. De kommer gjerne på gratis befaring til deg og gir deg et uforpliktende tilbud på din takrenovering. Tilbudet betinger at vi har en taklegger innenfor 50 kilometer fra deg. Bestill en takbefaring her.

 

_______________________________________________________________________________________

 

NORGES MEST SOLGTE TEGLTAKSTEIN – FLOTTERE ENN NOENSINNE!

KDN Glasert Kullsvart

Den stilsikre klassikeren KDN Glasert Kullsvart har nå blitt enda flottere. Mangan blandes i leiren, noe som resulterer i en mørk brun kropp.

Den store fordelen med mørkere kropp på taksteinen er penere kuttflater og synligheten av håndteringsmerker blir mindre.  Tidligere måtte man lakkere kuttflatene for å unngå sjenerende fargeavvik  i gradrenner etc. Dette slipper man med nye KDN Glasert Kullsvart.

KDN Glasert Kullsvart på tak

KDN Glasert er Norges mest solgte tegltakstein og noe av det mest eksklusive du kan ha på taket. Den har vært på markedet i mer enn 100 år og produseres i Tegelen i Holland. Med glasert KDN har du et tak som er like vakkert og mosefritt i generasjoner fremover. Forventet levetid er 75 år eller mer.

 

HVA ER MANGAN?
Mangan er et grunnstoff, mye brukt i jern og stålproduksjon på grunn av sine egenskaper som legeringsmateriale. Manganforbindelser har vært i bruk siden prehistorisk tid. Maling med mangandioksid kan spores 17 000 år tilbake i tid. Egypterne og romerne benyttet manganforbindelser i glassfremstilling, enten for å fjerne eller for å tilsette farge i glasset. Mangan forekommer i jernmalmen som ble brukt av spartanerne, og det har vært spekulasjoner om den enestående hardheten i våpenstålet deres kom av at de uforvarende hadde laget jern-manganlegeringer.

Mangan i leirblandingen resulterer i en mørk brun kropp

MANGAN I TAKSTEIN
Når mangan-blandingen brennes sammen med leire får taksteinen en dyp brun farge. Glasuren legges på før taksteinen brennes på nytt på over 1000°C. Resultatet blir meget sterkt og holdbart.

KDN Tegltakstein leveres i flere ulike farger og overflater. Les mer om KDN her.

_______________________________________________________________________________________

 

Robust vindsperre for norsk klima

Divowind vindsperre

Monier lanserer Divowind diffusjonsåpen vindsperre for vegg. En god vindsperre er nødvendig for å hindre luftlekkasjer og transportere fukt bort fra konstruksjonen.

Teknisk godkjenning

ENKELT FOR HÅNDVERKEREN

Divowind er en robust, diffusjonsåpen vindsperre utviklet spesielt for det nordiske klimaet og med håndverkerens beste i tankene. Den er rask og enkel å montere, samt noe transparent, slik at lys slipper igjennom og stenderne er enkle å lokalisere.

Produktet er testet og godkjent av SINTEF Byggforsk og oppfyller alle krav til brannforskrifter, dampåpenhet, vanntetthet og lufttetthet.

Divowind kan også benyttes i ventilerte takkonstruksjoner. Legges da direkte på taksperrene med 50 mm luftespalte over.

Montering av Divowind
Vestlandshus Gusterud Bygg tester ut Divowind
Montering av Divowind
Stenderne vises tydelig gjennom vindsperren
Teknisk informasjon
FargeHvit
Rullengde25 m.
Rullbredde2,7 m.
Vekt100 gr. pr. m2 / 7 kg. pr. rull
Ruller pr. pall60 stk.

_______________________________________________________________________________________

 

Tegl eller betong - hva skal jeg velge?

Takstein i tegl eller betong er de naturlige og opprinnelige takmaterialene, og noe av det sterkeste og mest varige du kan velge til taket ditt. Monier har 30 års garanti på alle betongtakstein og teknisk tegltakstein, selvom levetiden er forventet å vare mye lenger.

Et tak tekket med betongtakstein har en forventet levetid på 50 år eller mer. Det er kun tegl som slår betong på varighet, hverken plater eller shingel kan sammelignes med takstein i naturlige materialer. Tegl har en forventet levetid på 75 år eller mer.

I tillegg til å være holdbart har det en rekke andre fordeler, som at den tåler å tråkkes på, gjør at huset setter seg, isolerer mot støy, og ikke minst er vakkert. Takstein i betong er et rimelig og  meget godt valg, takstein i tegl er en investering for fremtiden.

HVA PASSER FOR MEG?
Et nytt tak er en lønnsom investering. Taket er husets femte, og viktigste fasade. Når man skal vurdere hva som passer best på sitt hus, må man ta i betraktning hva slags hustype man har, eventuelle hensyn til nabolaget, takkonstruksjon og selvfølgelig personlig smak.

TOPOGRAFI - EN VIKTIG FAKTOR
Topografi er også en viktig faktor ved valg av takstein. Dersom det er mye løvtrær rundt huset ditt bør du velge en takstein med glatt overflate slik at mosen ikke så lett får feste. Betongtaksteinen Zanda Protector gir god beskyttelse mot mose, men ønsker du en takstein hvor mosen ikke fester seg i det hele tatt bør du velge glasert tegltakstein. Glasuren er ugjennomtrengelig og gir ikke mosens røtter mulighet til å feste seg. Monier tilbyr flere typer glasert tegl, deriblant klassikeren KDN, produsert i Holland i over 100 år.

DU SOM HUSEIER ER ANSVARLIG!
Bor du i et snørikt område kan du med fordel velge en takstein med ru overflate som holder på snøen. Husk at du som huseier er ansvarlig for at snø og is ikke faller ned fra taket og skader folk eller gjenstander. Velg gjerne en annen type overflate, men da må du huske snøfangere!

TRADISJONSRIKT HUS?
Monier tilbyr tegltakstein som passer på tradisjonsrike hus og historiske bygninger. Hva er vel vakrere enn en naturlig tegltakstein som bare styrker sin skjønnhet og sjel gjennom årenes løp?

SANSEN FOR DET MODERNE?
Flat takstein er i vinden som aldri før. Flat takstein gir huset et stramt og stilrent utseende. Passer meget godt på moderne hus i funkis-stil, men det kan også være en spennende kombinasjon på et mer tradisjonelt hus. Monier tilbyr den prisbelønnede betongtaksteinen, Zanda Minster* og den flate tegltaksteinen Turmalin i flere ulike farger og overflater.

BUDSJETT?
Ønsker du en takstein som er god, men rimelig, velger du en tradisjonell betongtakstein med behandlet eller ubehandlet overflate. Zanda Elegant og Zanda Vestland er eksempler på dette.

EN GOD INVESTERING
Undersøkelser viser at taket er noe av det som gir deg mest verdiøkning på huset. Hver krone du investerer i taket ditt øker husets verdi.

 

*Zanda Minster er vinner av den internasjonale designutmerkelsen Ret Dot Design Award, 2010.

_______________________________________________________________________________________

 

HMS I FOKUS

Som håndverker er man eksponert for mange potensielt skadelige mekaniske og fysiske arbeidsmiljøfaktorer. Særlig belastende er eksponering for repeterende hånd-arm-bevegelser, arbeid på huk eller på kne, arbeid med hender over skulderhøyde og tunge løft. Arbeid i omgivelser med skiftende klima er også stor belastning. Sykefravær hos menn i bygg- og anleggsbransjen ligger 1,5 % over det generelle sykefraværet i alle bransjer.

_______________________________________________________________________________________